Over een klein maandje gaat het mooiste feest van het Zuiden weer van start: Carnaval! Inge meldde ons via Facebook dat ze samen met haar vriendinnen als Toetje van de Maand wilde gaan, wat ons op een idee bracht. Kunnen we niet twee op-en-top Mona Toetjes-outfits maken met een handleiding hoe je ze kan maken? Zie hier het resultaat: Tadaaa! We stellen aan je voor: Miss Griesmeel en Dame Blanche 🙂

Om alle creatieve Carnavalstoetjes te belonen voor de prachtige outfits doen we er nog een schepje bovenop: De leukste foto’s van Toetjesoutfits maken kans op een Toetjespakket t.w.v. €20,-! Deel je foto van jou als Toetje op onze Facebookpagina en win dat buffet 😉 De actievoorwaarden voor deze actie vind je hier!

Miss Griesmeel

beeld WatHebJeNodig_Griesmeel

Stap 1. De puddingbeker

Zaag een rondje uit de triplex plaat van circa 70cm doorsnede. In het midden van de cirkel zaag je nog een rondje waar je heupen doorheen passen.

 

Stap 2. Bretels

Zet met een tacker de spanbanden aan de buitenrand van de plaat vast; 2 voor en 2 achter, zodat je ze als bretels kunt dragen. Vraag iemand even te helpen, zodat ze direct op maat zijn.

 

Stap 3. De puddingbekerbogen

Scuba stof is dik en bewegelijk. Hiermee kan je de vorm (bogen) van de puddingbeker maken. Begin aan de rechterkant van de grote lap scuba stof  van 230 cm x 60 cm. Naai het eerste kleine lapje, 25 cm x 60 cm, aan het uiteinde (rechts) van de grote lap vast. Schuif dan de andere zijde van het lapje iets naar rechts, zodat er een bolling ontstaat en stik deze dan vast. Herhaal deze handeling totdat de grote lap stof volledig bekleed is met bogen. (Tip: speld eerst je stof op z’n plek en naai het dan pas vast.)

 

Stap 4. De puddingbeker

Zet de grote lap stof met de tacker vast aan de buitenzijde van de ronde triplex plank.

 

Stap 5. Druipende saus

Vul de voeten van de panty’s met opgepropte sokken of iets anders van volume en gewicht. Naai de bovenkant van de panty’s rondom vast aan de strapless top. Dit doe je aan de onderkant, aan de binnenkant van de top. De benen van de panty’s vormen zo de druipende saus over je pudding.

 

Stap 6. Bovenkleding

Verf de piepschuim balletjes in verschillende kleuren rood en roze en laat deze goed drogen.

 

Stap 7. Bovenkleding

Knip de bandjes van de BH af. Beplak met het lijmpistool de bh met rode vruchten, balletjes en kralen. Eventueel kun je ook met naald en draad werken. De vruchten-bh draag je over de strapless top.

 

Stap 8. Diadeem

Knip een rondje uit rood vilt van circa 15cm doorsnee. Beplak en bestik deze ook met rode vruchtjes. Zet het ronde vilt vast op de diadeem; doe dit aan de zijkant, zodat deze een beetje schuin op het hoofd komt te staan. De diadeem steek je in de pruik.

 

Stap 9. Fruitriem

Stik of rijg aan een stuk elastiek (dat lang genoeg is om, om je middel te strikken) een aantal vruchtjes. Dit draag je over je top, rond je middel.

 

Stap 10. Fruitarmband

Rijg een aantal vruchten aan een stuk dun elastiek als armband.

 

Stap 11. Strik voor de schoenen

Maak van de lapjes stof de strikken voor op je laarsjes. Vouw hiervoor de twee uiteinden naar het midden, zodat ze een klein stukje overlappen. Pak het midden samen en wikkel hier een draad strak omheen. Maak de strik vast op de shoeclip en zet op de bovenkant van de strik een vruchtje vast met naald en draad. Voor extra stevigheid kun je er daarna nog wat lijm tussen spuiten.

 

Stap 12. Griesmeelpudding-look

Geef de pudding met lichtgele verf meer de griesmeelpudding-look. Zorg dat de kwast vrij droog is en stempel, met weinig verf aan de kwast, stippen op de pudding.

 

Dame Blanche

Beeld WatHebJeNodig_DameBlache

 

Stap 1. Voorbereiding Ketting

Verf de piepschuim balletjes in verschillende kleuren rood en roze en laat deze goed drogen.

 

Stap 2. Cirkelrok

2.1 Maak van een stevige witte dikke stof, bijvoorbeeld scuba, een cirkelrok op je eigen maat. Gebruik hiervoor een lap van circa 1,40 bij 1,40m. De lengte van de rok moet ongeveer 50 cm zijn.

Tutorials voor het maken van een cirkelrok zijn eenvoudig te vinden op internet.

2.2 Koop of maak een pettycoat van tule. Deze draag je onder de cirkelrok en zorgt voor het ‘laagjes’ effect.

 

Stap 3. Bovenkleding

Vul de voeten van de bruine panty’s met bijvoorbeeld sokken of iets ander met volume en gewicht. Naai de bovenkant van de panty’s vast rondom aan de binnenkant, onderaan de top. De benen van de panty’s vormen zo de druipende chocoladesaus over je pudding.

 

Stap 4. Slagroomtoefdiadeem

4.1 Wikkel de lap schuimstof in model zodat het er uitziet als een slagroom toef. Zet het met een aantal kloddertjes lijm vast.

4.2 Blaas de rode ballon half op en knoop hem dicht, dit wordt de kers. Knip een lange dunne spriet uit stevig groen papier / karton, dit wordt het steeltje.

4.3 Spuit lijm in het gemaakte kuiltje in de slagroomtoef. Druk hier zachtjes de kers in.

Let op: Spuit de lijm niet rechtstreeks op de ballon, deze kan knappen door de hitte van de lijm!

4.4 Zet als laatste de slagroomtoef met naald en draad vast op de diadeem.

 

Stap 5. Ketting

Rijg de piepschuim balletjes aan een dun elastiek of een stevig draad. Bepaal zelf wat je een mooie lengte vindt voor de halsketting.

 

Stap 6. Schoenen

Plak 2 piepschuim balletjes op een shoeclip en laat deze goed drogen, clip deze daarna op de neus van je pumps.

 

Aankleden: Trek eerst de pettycoat van tule aan. Daarover trek je de scuba cirkelrrok aan. Vervolgens de saus-top, kettingen en rode handschoenen. Als laatst zet je de slagroomtoef op je hoofd en feesten maar!

 

Succes met knutselen!