Je hoeft geen beoefende patissier te zijn om deze overheerlijke “dripcake” zelf te maken. Het vergt alleen wat tijd en geduld. Een waar feestje om deze taart te maken! Iedereen zal versteld staan van het resultaat inclusief jijzelf. Niet alleen voor het oog is deze taart een plaatje, maar ook de smaakpapillen worden getrakteerd op een feestje. De vulling met Chocolate Chip Cookie Pudding van Mona maakt dit feestje helemaal compleet.

 

Ingrediënten

  • Mona Chocolate Chip Cookie Pudding
  • Basismix biscuittaart (plus 5 eieren + 5 ml water)
  • 2 el cacao
  • Mix voor luchtige botercrème (bijv. van Dr. Oetker)
  • 125 ml melk
  • 100 g Campina roomboter + een extra klontje
  • 100 ml Campina Slagroom
  • 100 g pure chocolade
  • 3 el frambozenjam

 

Decoratie

  • Chocolate Chip Cookies
  • Maltesers
  • Mini brownies
  • 125 g frambozen
  • Chocolaatjes
  • Discodip

 

Benodigdheden

  • 2 springvormen van ca. 18 cm
  • Bakpapier
  • Handmixer
  • Staafmixer
  • Deegschraper of spatel of groot mes

 

Bereidingstijd

  1. 3 uur

 

Bereidingswijze

Leg een vel bakpapier op beide springvorm bodems, plaats de rand hierop en sluit de springvormen. Vet de randen in met boter of olie. Volg de bereidingswijze op de verpakking van de basismix biscuittaart. Verdeel de helft van het beslag over springvorm 1 en strijk het glad. Voeg de cacao aan het overige beslag toe en klop het nog een halve minuut op de hoogste stand tot een egaal beslag. Giet het chocoladebeslag in springvorm 2 en strijk ook hier de bovenkant glad.

Bak de cakes volgens de bereidingswijze op de verpakking tot de cake gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake om te testen. Als deze er schoon en droog uit komt, is de cake gaar. Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

Terwijl de cakes aan het afkoelen zijn bereid je ondertussen de botercrème voor, volgens bereidingswijze op de verpakking.

Plaats de afgekoelde chocolade cake op een taartplateau of een bord en bestrijk met de frambozenjam. Doe de Mona Chocolate Chip Cookie Pudding in een kom en roer met een garde of mixer glad en doe dit bovenop de frambozenjam en strijk glad.
Leg de andere cake -op z’n kop- hier boven op, zodat de bodem de bovenkant van de taart vormt.

Dan is het tijd om de taart af te smeren. Begin met een dun laagje botercrème om alle kiertjes op te vullen. Smeer dan de taart rondom in met een laag botercrème. Breng rondom ongeveer evenveel crème aan. Met een deegschraper kun je de taart eenvoudig strak krijgen. Met een grote spatel of mes kan het ook. Zet de schraper op het taartplateau of bord en druk hem zachtjes schuin tegen de zijkant van de taart. Ga met de schraper rustig rond de taart om de crème glad te strijken. Als je taart op een draaiplateau staat, is deze stap nóg makkelijker, anders draai je je taartstandaard met de hand rustig rond.
De bovenkant doe je als laatst. Schraap van de randen naar het midden toe om de rand zo scherp mogelijk te krijgen. Eventueel kun je ook nog een laatste keer langs de rand schrapen als je niet helemaal tevreden bent. Zet de taart in de koelkast of vriezer zodat deze goed kan opstijven.
Ondertussen maak je de ganache, ofwel een chocolade crème voor de garnering van de taart. Verwarm 100 ml Campina slagroom in een steelpannetje (let op niet laten koken). Breek ondertussen de pure chocolade en doe ze in een kom. Zodra de slagroom verwarmd  is, giet je deze bij de chocolade en voeg een klontje boter toe. Blijf goed roeren tot een mooi, glad mengsel. Zet ondertussen ook vast de decoraties klaar die je wilt gebruiken.
Laat de ganache afkoelen tot het iets dikker is dan yoghurt. Haal de taart uit de koelkast. Met een theelepel schep je wat ganache uit de kom, laat dit op de rand van de taart van de lepel aflopen. Hoe meer ganache je gebruikt, hoe verder de chocolade naar beneden loopt.
Maak de taart rondom helemaal af met de “drips. Bestrijk als laatste de bovenkant voorzichtig glad met de ganache en steek hier de decoratie in zolang de ganache nog niet hard is. Zet de taart nog even terug in de koelkast. Zodra de ganache hard is geworden, is de taart klaar om gegeten te worden. Wat een feestje! Eet smakelijk!