Het perfecte toetje voor de winter! Zo makkelijk en leuk om te maken, een echt feestje in je dessertschaaltje. En in nog geen 15 minuten gemaakt. Daar word je blij van!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  •  1 pak Mona Intense Vla Rijke Vanille
  • 250 ml Campina slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram speculaas koekjes
  • 250 gram bosvruchten (bramen, blauwe bessen, frambozen)
  • 12 marshmallows
  • 4 gepofte rijstkorrels (oranje)
  • 8 zoute pepsels
  • 1 chocostift

Benodigdheden:

  • Keukenmachine of deegroller
  • 4 dessert schaaltjes
  • Handmixer of garde

Bereidingstijd:

15 minuten

Bereidingswijze:

Doe de speculaas koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Als je geen keukenmachine hebt, sla  dan de speculaas fijn in een schone theedoek met een deegroller. Klop de slagroom en het zakje vanillesuiker stijf met de handmixer of garde.

Verdeel de speculaaskruimels over de 4 schaaltjes en leg hierin de bosvruchten. Schenk de Intense Vla Rijke Vanille over de bosvruchten en de speculaas. En schep de slagroom op de vla.

Teken op 1 marshmallow 2 knopen op het lijfje van de sneeuwman. Breek de pepsels  in stukken van ongeveer 1,5 cm en steek in de zijkant van de marshmallow, dit zijn de armen. Leg het lijfje van de sneeuwman in het midden van de slagroom en duw een beetje in de slagroom.

Teken op een andere marshmallow de ogen en de mond van de sneeuwman en plak de gepofte rijstkorrel met de chocostift vast, dit is de neus. Leg het hoofd van de sneeuwman boven het lijfje in de slagroom. Teken op de derde marshmallow nog 1 knoop en steek 2 pepsels aan de onderkant van de marshmallow, dit zijn de benen. Leg de marshmallow onder het lijfje in de slagroom.

Bijna te leuk om op te eten. Eetsmakelijk!

 

Sneeuwman---ingredienten

 

Sneeuwman---tussenstap-1

 

Sneeuwman---eindresultaat-1