Over the top dessert lasagne met rijke vanille vla en pindakaas

Iedereen zal opkijken van deze ‘over the top’ en vooral overheerlijke dessert lasagne. Eenvoudig en snel te maken met een groots effect! Ideaal wanneer je niet al te lang in de keuken wilt staan tijdens de feestdagen. Daar word je blij van!

Ingrediënten (voor 8 – 10 personen):

  • 1 pak Mona Intense Vla Rijke Vanille
  • 300 gram smeuïge pindakaas
  • 2 bananen
  • 300 gram pure chocoladevlokken
  • 500 ml Campina slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 pak Lotus Koffieleutjes
  • Chocoladesaus
  • 1 doosje Ferrero Rocher
  • Pretzels
  • Evt. eetbare gouden parels (te vinden bij de bakproducten)

Benodigdheden:

  • Rechthoekige ovenschaal
  • Handmixer of garde

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

Klop de Campina slagroom en het zakje vanillesuiker stijf met een mixer of een garde. Doe de pindakaas in een hittebestendig kommetje en verwarm ongeveer 1 minuut in de magnetron tot de pindakaas een beetje vloeibaar is. Snijd de bananen in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.

Begin dan met het opbouwen van de laagjes. Eerst een laagje met de koffieleutjes, schenk hierover een beetje vloeibare pindakaas, dan een laagje bananenplakjes van 1 banaan en strooi hierover de chocoladevlokken. Schenk hierover Mona Intense Vla Rijke Vanille en schep de helft van de slagroom op de vanille vla. Herhaal deze volgorde nog één keer en eindig met een laag slagroom.

Schenk over de laatste laag slagroom de chocoladesaus. Versier de lasagne met Ferrero Rocher en pretzels. Geniet ervan!

Tip:  Ook lekker! Vervang de pretzels eens door kerstkransjes.

 

2-overview---Dessert-lasagne

Dessert-lasagne---tussenstap-2

2-eindresultaat---Dessert-Lasage

1-Dessert-lasagne---eindresultaat