Moederdagtaart gevuld met Browniepudding en rood fruit

Wil je mama eens goed verwennen? Met deze taart kan haar Moederdag niet meer stuk. En iedere andere dag trouwens ook niet. Duik dus snel de keuken in en bakken maar!

Bereidingstijd: 20 minuten + 60 minuten oventijd

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 Mona Browniepudding
  • 200 gram Campina Botergoud, op kamertemperatuur (+ wat extra voor de bakvorm)
  • 200 gram suiker
  • 4 scharreleieren
  • 200 gram bloem (+wat extra)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Rood fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en bosbessen)
  • Poedersuiker

Benodigdheden:

  • Hartvormige bakvorm
  • Mixer of garde
  • Zeef

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in het boter en verdeel er wat bloem over. Mix de boter tot een romige massa. Voeg de suiker toe. Voeg dan één voor één de eieren toe. Zeef de bloem met de bakpoeder in een kom en voeg dit in delen bij het boter mengsel. Mix alles goed door elkaar en verdeel over de bakvorm. Bak iets onder het midden van de oven in zo’n 60 minuten goudbruin. Wanneer een satéprikker droog uit de cake komt, is hij goed. Laat even afkoelen.

Stort de pudding uit op een bord. Snijd de cake horizontaal doormidden. Verdeel ¾ van de pudding over de onderste cake helft. Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Beleg de pudding met wat aardbeien, frambozen en bosbessen. Leg de andere helft van de cake erop. Schep een beetje pudding in het midden van de taart en versier met de rest van het fruit. Maak af met een snuf poedersuiker. Smullen maar!

Tip: Ook lekker met een vleugje vanille door de cake. Of voeg 100 gram kokosrasp toe aan het beslag.