Over the top toetjes en milkshakes zijn nog steeds hot. Natuurlijk doen wij graag mee aan deze trend. Èn een heerlijk nieuw toetje van Mona is reden voor een feestje, vind je niet?! Dit uitbundige toetje maakt het feestje helemaal af.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • Mona Intense Vla Karamel Zeezout
  • 2 plakken chocolade cake
  • 6 bolletjes vanille ijs
  • 150 g geroosterde pinda’s, ongezouten
  • 100 g pure of melk chocolade
  • Campina Royale Slagroom
  • Chocoladesaus
  • Karamel popcorn

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • 4 hoge glazen

Bereidingstijd:

20 minuten

Bereidingswijze:

Zet de lege glazen in de koelkast, zodat deze koud worden. Doe de chocolade in een hit-tebestendige kom en smelt de chocolade in de magnetron ongeveer 1,5 minuut op 1000 watt. Laat de chocolade goed afkoelen, ongeveer tot handwarmte. Hak ondertussen de helft van de pinda’s fijn en doe ze in een kom of op een bordje.

Haal de glazen uit de koelkast en doop de rand van het glas eerst in de chocolade en dan in de fijngehakte pinda’s. Druk de pinda’s nog een beetje met je hand tegen de chocolade zodat de chocolade goed bedekt is. Leg een bakpapiertje in de koelkast en zet de glazen op zijn kop (dus met het chocolade randje op het bakpapier) en laat ongeveer 5 minuten afkoelen.

Zodra de chocolade hard geworden is, haal je de glazen uit de koelkast. Verkruimel een half plakje cake en druk een beetje aan op de bodem. Schep dan ongeveer 1,5 bolletje ijs op de chocolade cake. Schenk hier royaal de Karamel Zeezout vla op en bestrooi met wat pinda’s. Spuit er dan de Campina Royale Slagroom op, schenk wat chocolade saus over de slagroom en maak af met karamel popcorn.

Zo willen wij wel elke dag een feestje vieren!

Tip! Lust je geen pinda’s of heb je een pinda allergie? Laat de pinda’s er dan uit