Wil je je moeder eens extra in het zonnetje zetten voor moederdag?! Maak deze prachtige no-bake kwarktaart met frambozen pudding swirl voor de liefste persoon in je leven en laat haar zien hoe blij je met d’r bent. Heel eenvoudig te bereiden, kleine moeite groot gebaar!

 

Bereidingstijd: 

20 minuten + 2 uur wachttijd

Ingrediënten (voor 4 Minitaartjes):

  • Mona Frambozenpudding
  • 125 ml Campina Slagroom
  • 250 gram Campina Milde Magere Kwark
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 pak Bastogne koeken
  • 100 gram Campina Botergoud
  • 5 blaadjes gelatine
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • Bosvruchten (frambozen, blauwe bessen en bramen)
  • Evt. wat eetbare hartjes/roosjes ter decoratie

 Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Handmixer of garde
  • Steelpan
  • 4 mini taartvormpjes

Bereidingswijze:

Vet de vormpjes in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de Bastogne koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ze in een schone theedoek fijn slaan met een deegroller. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en meng dit met de gemalen koekjes. Verdeel het koekmengsel over de vormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Mix de frambozenpudding tot een glad mengsel. Roer in een kom de kwark met de suiker en de rasp van de citroen. Klop de slagroom lobbig, tot de dikte van volle yoghurt en spatel dit luchtig door het kwarkmengsel. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water en verwarm ondertussen het sap van de citroen. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in het sap.

Roer het gelatinesap door het kwarkmengsel en meng goed met elkaar.

Schenk eerst een laagje van het kwarkmengsel op de koekjesbodem, schep dan een laagje van de frambozen pudding hierop en schenk als laatste weer een laagje van het kwarkmengsel in de vorm. Maak dan met een vork voorzichtig een ‘swirl’ door de taartjes en zet ze voor minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de taartjes uit de koelkast en versier ze met de bosvruchten. Zo wordt het een onvergetelijke Moederdag!

Tip: Je kunt er ook 1 grote taart van maken van ongeveer 22 cm doorsnede. Verdubbel dan de hoeveelheid van de kwark, slagroom, suiker en gelatineblaadjes.