Wie smult er nou niet van tiramisu. En al helemaal als ‘ie zelf gemaakt is. Met Mona Intense Vla Pure Chocolade zet je dit heerlijke toetje zo op tafel. Daar scoor je punten mee!

Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 1 uur wachttijd

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 pak Mona Intense Vla Pure Chocolade
  • 200 ml Campina Verse Slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 kop sterke koffie
  • 2 eetlepels koffielikeur (bijvoorbeeld Amaretto, Likor 43 of Kahlúa)
  • ½ pak lange vingers
  • 100 gram extra pure chocolade
  • Handje amandelschaafsel
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Benodigdheden:

  • Vier mooie glazen
  • Koekenpan
  • Garde of (hand)mixer
  • Kom


IntenseVla-pure-choco-tiramisu

Bereidingswijze:

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin wordt en begint te geuren. Zet opzij. Klop de slagroom met de suiker stijf met een garde. Spatel de Intense Vla erdoor. Hak de pure chocolade in grove stukken. Schenk de koffie en de likeur in een diep bord. Doop één voor één de helft van de lange vingers in de koffie en verdeel over de glazen. Verdeel de helft van de vla room op de lange vingers en bestrooi met pure chocoladesnippers. Doop de andere helft van de lange vingers in de koffie en leg bovenop de roomlaag. Schep de rest van de vla over de lange vingers en laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Haal de glazen uit de koelkast en maak af met wat cacaopoeder, amandelschaafsel en de rest van de pure chocoladesnippers. Smullen maar!

Tip: Voor iedereen die niet van pure chocolade houdt: maak de tiramisu met Intense Vla Hazelnoot Chocolade. Lekker met geroosterde hazelnoten. Of gebruik Intense Vla Vanille en combineer met verse aardbeien.

 

IntenseVla pure choco tiramisu-2

IntenseVla pure choco tiramisu-1

Eetsmakelijk!

Liefs,

Mona