recepten

Bananenijsjes met een chocolade kokos laagje

De herfst is inmiddels ingetreden, maar ijsjes zijn eigenlijk veel te lekker om alleen in de zomer te eten. Met dit recept maak je binnen korte tijd je eigen fruitijsjes. Banaan met een laagje kwark, gedoopt in chocolade en zo de vriezer in. Zo plakken we er toch nog een stukje zomer aan!

Categorie:

  • Kwark & Yoghurt
  • Leuk om te doen
  • Recepten

Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur wachttijd

Ingredi├źnten

  • 400 gram Mona Halfvolle Kwark Banaan
  • 2 bananen
  • 5 eetlepels kokosrasp
  • 100 gram pure chocolade

Benodigdheden

  • 8 ijsstokjes of stevige rietjes
  • Stuk bakpapier

Bereidingswijze:

Bekleed een bakje of bord met bakpapier. Pel de bananen. Snijd beide bananen in vier gelijke stukken en verwijder de uiteinden. Prik alle acht stukken op een ijsstokje of rietje. Schep de bananenkwark in een ondiepe bak en meng met de kokosrasp. Zet één voor één de stukjes banaan erin en schep rondom met de kwark. Zet vervolgens rechtop op het bakpapier en plaats het bakje minimaal een uur in de vriezer. Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Dat doe je door de chocolade in een hittebestendige kom of kleine steelpan te doen en deze bovenop een grotere pan gevuld met water te zetten. Zet de pan op het vuur en verwarm het water net zolang tot de chocolade is gesmolten. Laat de chocolade even afkoelen voor gebruik. Haal de ijsjes uit de vriezer en dip ze één voor één in de chocolade. Bestrooi met wat kokosrasp. Zet de ijsjes -voor een ijskoud resultaat- voor het opdienen nog tien minuten terug in de vriezer. Genieten maar!

Tips:

  • Maak ook eens ijsjes van aardbeien met een laagje aardbeienkwark!

Print recept