RECEPT

Chocolade-Hazelnoottrifle met sinaasappel

Voor liefhebbers van romige, luxe toetjes is er Mona Intense vla. Delicious is voor ons aan de slag gegaan en heeft deze prachtige (maar vooral lekkere!) trifle gemaakt. Verrijkt met pure chocoladevla en chocolade-hazelnootvla en gemaakt van Nederlandse weidemelk . Deze pure verwensmaak maakt een wereld van verschil, dus dat wordt genieten! Recept: Dosia Brewer, fotografie: Eric van Lokven, styling: Jet Krings en bereiding: Yvonne Jimmink.

Categorie:

  • Intense Vla
  • Moederdag
  • Mona vla
  • Recepten
  • Taart & Trifle
  • Vla

Bereidingstijd: 25 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediƫnten

  • 400 ml Mona Intense Chocolade-Hazelnootvla
  • 400 ml Mona Intense Pure Chocoladevla
  • 5 (bio) sinaasappels
  • 50 gram hazelnoten
  • 70 gram suiker
  • 75 ml sinaasappelsap
  • 75 ml gembersiroop
  • 12 plakjes roombotercake
  • Hazelnootcrunch

Benodigdheden

  • Bakblik
  • Bakpapier
  • Zestuur of mesje
  • Pan
  • Oven
  • 6 glazen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 165°C. Trek met een zesteur of mesje mooie krullen van de schil van 1 (bio)sinaasappel. Meng 50 g hazelnoten met 40 g suiker en 1 el water. Bekleed het bakblik met bakpapier, spreid hierover het hazelnotenmengsel en bak in het midden van de oven in 20-25 min goudbruin. Laat afkoelen en hak met een mes grof het hazelnotenmengsel samen met de sinaasappelschil. Los op in een pan op laag vuur: 30 g suiker, 75 ml sinaasappelsap met 75 ml gembersiroop. Schil 4 (bio)sinaas­appels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Steek uit 12 plakjes roombotercake 12 rondjes zo groot als het glas waarin je gaat serveren. Leg op de bodem van 6 glazen een rondje cake, besprenkel met de helft van de siroop en verdeel de helft van de sinaasappel, 400 ml Mona Intense chocolade-hazelnootvla en wat hazelnootcrunch erover. Maak zo nog een laag in het glas, maar dan met 400 ml Mona Intense pure chocoladevla.

Print recept