recepten

Chocolademousse ijshoorntjes

De zomer  komt er weer aan, dus het wordt tijd voor ijsjes! Van raketjes tot softijs, van ijslollies tot  sorbets, ijs is er in alle soorten en maten. Maar wist je ook dat je leuke ijshoorntjes kunt maken met Mona´s Luchtige Chocolademousse? Door de rand van de hoorntjes te versieren met chocolade en nootjes ziet het er extra feestelijk uit. Laat die zomer maar komen!

Categorie:

  • Chocolade Mousse
  • Leuk om te doen
  • Recepten

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredi├źnten

  • 1 beker Mona Luchtige Browniepudding
  • 4 ijshoorntjes
  • 50 gram witte chocolade
  • 30 gram pistachenootjes

Bereidingswijze:

Breek de chocolade in blokjes. Smelt de chocolade au-bain-marie. Dit doe je door een pan met heet water op laag vuur te zetten en er een hittebestendige kom of kleinere pan in te hangen. Doe de chocolade in de kom of kleine pan en laat smelten. Roer even door. Haal dan van het vuur en laat even afkoelen, zodat de chocolade weer iets dikker is geworden. Pel intussen de pistachenootjes en hak in kleine stukjes. Dit kan je doen met een groot keuken mes, maar je kunt ook kleine stukjes maken door de pistachenootjes in een dubbelgeslagen theedoek te doen en ze met een deegroller fijn te maken. Dip de hoorntjes één voor één in de chocolade en vervolgens in de pistachekruimels. Zet rechtop in een glas in de koelkast en laat een paar minuten hard worden. Schep vervolgens in elke hoorn een flinke lepel chocolademousse. Serveer in een paar leuke glazen. Geniet ervan!

Tips:

  • Ook leuk om te versieren met pure chocolade en kokosschaafsel.

Print recept