recepten

Chocoladetaartje gevuld met chocolademousse voor Moederdag

Wist je dat je van je chocolademousse zo een heerlijk, klein taartje kan maken? Het is niet moeilijk om te maken en succes gegarandeerd. Als dat geen goede manier is om je moeder in het zonnetje te zetten ;-)

Categorie:

  • Chocolade Mousse
  • Moederdag
  • Pudding
  • Recepten

Bereidingstijd: 10 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 beker Mona Luchtige Browniepudding
  • 75 gram Campina Botergoud
  • 110 gram bruine basterdsuiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • 50 ml Campina Karnemelk
  • 2 scharreleieren
  • 90 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 50 gram pure chocolade
  • Scheutje Campina Verse Slagroom
  • Rood fruit (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen en rode bessen)

Benodigdheden

  • 2 hartvormige bakvormen van ongeveer 15 cm doorsnee
  • Steelpan
  • Garde
  • Beslagkom

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de springvormen in met een beetje boter of olie. Doe de boter samen met de chocolade, bruine basterdsuiker, cacaopoeder en karnemelk in de steelpan en zet op laag vuur. Verwarm tot de boter en chocolade zijn gesmolten en het een egaal mengsel is geworden. Laat even afkoelen. Voeg één voor één de eieren toe en klop met een garde goed door.

Meng in een andere kom de bloem met de bakpoeder, de baking soda en het zout. Voeg deze droge ingrediënten bij het chocolademengsel en roer tot een glad geheel. Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak zo’n 40 minuten in het midden van de oven. De cake is gaar wanneer je er met een prikker in prikt en deze er droog uit komt. Laat even afkoelen op een rooster.

Snijd dan de cakes doormidden en verdeel de chocolademousse over de helften cake. Stapel ze op. Verwennen maar!

Print recept