RECEPT

Frisse no-bake yoghurt ijstaart

Opzoek naar een lekker toetje voor na het eten, maar heb je deze keer  liever ijsje  als nagerecht? Geen probleem! Met deze Mona yoghurt no-bake ijstaart met rood fruit en witte chocolade heb je het beste van beide werelden! In een handomdraai is ‘ie klaar en heb je een verfrissende afsluiter. Lekker genieten maar!

Categorie:

  • Kwark & Yoghurt
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 2 x 150 gr Mona Hollandse Verwenyoghurt Framboos Witte Chocolade
  • 250 ml Campina verse slagroom
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 5 (tarwe)biscuits
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 bakje verse frambozen
  • 5 verse aardbeien
  • Een paar blaadjes verse munt

Benodigdheden

  • Cakeblik
  • Plastic folie
  • Mixer of garde

Bereidingswijze:

Bekleed het cakeblik met plastic folie. Klop de Campina slagroom samen met de vanillesuiker stijf met een mixer of een garde. Breek de biscuits in stukjes. Hak de witte chocolade met een groot mes fijn. Houd twee eetlepels gehakte chocolade achter. Roer de rest van de chocolade samen met de Hollandse Verwenyoghurt, de biscuits en 2/3 van de frambozen heel voorzichtig door de slagroom. Giet het mengsel in het cakeblik. Bedek de bovenkant ook met plastic folie en zet het blik minstens twee uur in de diepvries. Snijd de aardbeien doormidden. Haal kort voor serveren de ijstaart uit de diepvries. Kiep hem op een groot bord en haal het plastic eraf. Versier de ijstaart met de overgebleven chocolade, frambozen, aardbeien en muntblaadjes. Snijd de no-bake ijstaart in plakken en serveer. Geniet ervan!

Tips:

  • Ook leuk om als vier kleine ijstaartjes te serveren! Gebruik dan vier kleine schaaltjes in plaats van het cakeblik.

Print recept