recepten

Intense Vla Chocolade Hazelnoot met gepocheerde peer en chocoladesaus

Wist je dat Mona Intense Vla Chocolade Hazelnoot heerlijk is in combinatie met peer? En al helemaal wanneer je de peer even pocheert en overgiet met romige chocoladesaus. Maak af met pistachenootjes en zet zo een fantastisch toetje op tafel!

Categorie:

  • Intense Vla
  • Pasen
  • Recepten
  • Vla

Bereidingstijd: 20 minuten.

Ingrediënten

  • 1 pak Mona Intense Vla Chocolade Hazelnoot
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • Sap en schil van ½ citroen
  • 50 gram pure chocolade
  • Scheutje slagroom
  • Handje pistachenootjes
  • 4 peren (Conférence of Duyenne du Comice)

Bereidingswijze:

Schil de peren. Doe ze in een pan en voeg water toe tot de peren onder staan. Voeg het citroensap, de stukjes citroenschil en de suiker toe. Kook de peren op laag vuur in zo’n 15 minuten gaar. Wanneer een vork er makkelijk in prikt, zijn ze goed. Laat even afkoelen. Breek ondertussen de pure chocolade in blokjes en doe in een bakje. Voeg de slagroom toe en laat in de magnetron smelten. Roer vervolgens door tot er een smeuïge saus ontstaat. Pel de pistachenootjes en hak ze fijn. Verdeel de Intense Vla over vier glaasjes en zet de gepocheerde peren erin. Giet de chocoladesaus erover en maak af met wat fijngehakte pistachenootjes. Als dat niet genieten is…

Tips:

  • Vervang de pure chocolade eens door witte chocolade en voeg een snufje kardemom toe aan de saus!

Print recept