RECEPT

Intense Vla Pure Chocolade met knapperige rabarber crumble

Het is eigenlijk helemaal geen rabarbertijd, maar daar worden de zoetzure stengels niet minder lekker om. Duik dus de winkel in voor een rabarbercompote en geniet van rabarber in de herfst!

Categorie:

  • Intense Vla
  • Recepten

Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediƫnten

  • 1 pak Mona Intense Vla Pure Chocolade
  • 2 rabarber stengels OF 1/2 pot rabarberjam
  • 160 gram volkoren meel
  • 150 gram suiker
  • 80 gram Campina Botergoud, koud
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Vier glazen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de rabarber stengels en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm lang. Doe ze in de ovenschaal, bestrooi met 1 eetlepel suiker en de vanille extract en schep even om. Maak dan het kruimeldeeg. Meng hiervoor het meel met de rest van de suiker en het bakpoeder. Snijd de boter in blokjes en meng ze met je vingertoppen kort door de droge ingrediënten, zodat er een kruimelig deeg ontstaat. Spreid het kruimeldeeg uit over de rabarber en bak in 30 minuten goudbruin. Laat even afkoelen. Verdeel de Intense Vla over vier glazen. Schep in ieder glas een beetje rabarber crumble. Eet smakelijk.

Tips:

  • Houd je wat rabarber crumble over? Bewaar het in de koelkast en warm het de volgende dag opnieuw op in de oven. Twee keer verwennerij! Ook lekker: wat grof gehakte noten door het kruimeldeeg, mmm.

Print recept