RECEPT

Overheerlijke broodpudding met lemoncurd en bosbessen

Brood staat standaard op de ontbijttafel, maar wist je dat je er ook een heerlijk toetje van kunt maken? Broodpudding is een romig dessert met brood als basis. In dit recept wordt brioche (zoet brood) gebruikt, maar je kunt ook wit brood gebruiken als je dat nog hebt liggen. Mona Halfvolle Vanillekwark maakt er een romig geheel van en de lemoncurd en bosbessen maken het lekker fris! Zó lekker, dat je de maaltijd het liefst met het toetje wilt beginnen!

Categorie:

  • Leuk om te doen
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediƫnten

  • 300 gram Mona Halfvolle Vanillekwark
  • 2 scharreleieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 gram verse bosbessen (buiten het seizoen kan je ook bosbessen uit de diepvries gebruiken)
  • 150 gram lemoncurd
  • 200 gram brioche, 4 tot 5 plakken (je kunt ook witbrood gebruiken voor minder zoete variant)
  • Eventueel wat poedersuiker als garnering

Benodigdheden

  • Ovenschaal (1 grote of 4 kleine)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Besmeer de plakken brioche met een royale laag lemoncurd. Leg de plakken dakpansgewijs in een ovenschaal. Klop de scharreleieren samen met de suiker schuimig. Spatel er voorzichtig de kwark door. Niet opnieuw kloppen, want dan klop je de lucht er uit. Giet het kwarkmengsel over de brioche. Zorg dat de gaten ook goed gevuld zijn. Bestrooi vervolgens met de bosbessen. Bak in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, op 200°C, goudbruin. Laat de broodpudding iets afkoelen en bestrooi eventueel met wat poedersuiker. Genieten maar!

Tips:

  • Heb je wat brioche over? Bak er wentelteefjes van!

Print recept