RECEPT

Pavlova met pure chocoladevla en frambozen

Dit recept met Mona Intense vla is perfect voor moeders die houden van romige en luxe toetjes. Delicious is voor Mona en alle moeders aan de slag gegaan en heeft deze prachtige (maar vooral lekkere!) pavlova gemaakt voor Moederdag. Verrijkt met pure chocolade en gemaakt van Nederlandse weidemelk. Deze pure verwensmaak maakt een wereld van verschil, dus dat wordt genieten! Recept: Dosia Brewer, fotografie: Eric van Lokven, styling: Jet Krings en bereiding: Yvonne Jimmink.

Categorie:

  • Intense Vla
  • Kerst
  • Moederdag
  • Mona vla
  • Recepten
  • Taart & Trifle
  • Vla

Bereidingstijd: 15 minuten + 4 uur oventijd

Ingrediënten

  • 500 ml Mona Intense Pure Chocoladevla
  • 4 eiwitten (M)
  • Snuf zout
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 200 gram frambozen
  • 1 eetlepel pure hagelslag
  • 125 ml geklopte slagroom

Benodigdheden

  • Oven
  • Mixer
  • Schone kom
  • Zeef
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Bakblik
  • Taartvorm 24 cm Ø

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 100°C. Scheid van 4 eieren (M) het eiwit van de dooier en klop het eiwit met de mixer in een schone kom met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg 100 g kristalsuiker al kloppend in kleine porties toe en klop het eiwit helemaal stijf. Zeef 100 g poedersuiker met 2 tl maïzena en spatel door het eiwit. Bekleed een bakblik met bakpapier, plaats hierop een taartvorm van 24 cm Ø en schep het eiwit hierin. Maak een kuil in het midden. Bak de pavlova ± 2 uur in de oven. Laat in de uitgeschakelde oven ± 2 uur afkoelen. Prak 100 g frambozen grof en roer ze samen met 1 el pure hagelslag door 500 ml Mona Intense pure chocoladevla. Schep in het midden van de pavlova en garneer met 125 ml geklopte slagroom en nog 100 g frambozen. Met de nieuwe Mona Intense vla maak je heerlijke droomtoetjes die er prachtig uitzien.

Print recept