recepten

Té schattige Valentijns cupcakes met chocolademousse

Wil je jezelf of je lief eens extra verwennen? Maak dan deze schattige chocolade cupcakes. De topping was nog nooit zo makkelijk: die maak je gewoon met Mona Chocolademousse. Versier met wat pistachenootjes en je hebt een heerlijk cakeje om van te smullen! Lekker bij een kopje thee of als verwentoetje.

Categorie:

  • Chocolade Mousse
  • Leuk om te doen
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Ingrediënten

  • 1 beker Mona Chocolademousse
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram Campina Botergoud
  • 150 gram suiker
  • 2 scharreleieren
  • 100 gram pure chocolade, grof gehakt
  • Snuf zout
  • 2 el cacao
  • Handje pistachenoten, gepeld en fijn gehakt

Benodigdheden

  • Muffinhouder voor 12 muffins
  • 10 papieren cakevormpjes
  • (hand)mixer
  • Spuitzak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de cakevormpjes in de muffinhouder. Smelt de boter in de magnetron. Doe de eieren samen met de gesmolten boter en de suiker in een beslagkom en klop met een mixer luchtig. Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met de gehakte chocoladesnippers, het zout en de cacao. Spatel voorzichtig deze droge ingrediënten door het mengsel met de eieren. Verdeel het beslag over de cakevormpjes en bak de cakejes in 20 minuten in het midden van de oven, op 200 graden. Haal vervolgens de muffinhouder uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Schep de chocolademousse in een spuitzak. Wanneer de cupcakes volledig zijn afgekoeld, spuit je op ieder cakeje een toef chocolademousse. Versier met wat pistachenootjes. Genieten maar!

Tips:

  • Vervang de pure chocolade eens door witte chocolade en versier elk cakeje met een verse framboos!

Print recept