RECEPT

Tiramisu trifle met warme kersen en chocolade

Kerst en lekker eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lang tafelen en genieten van een heerlijke maaltijd. En dan eindigen met een feestelijk toetje. Bijvoorbeeld met deze trifle, gemaakt met Mona Luchtige Tiramisupudding met Chocoladesaus. Zo op tafel, een feestje om naar te kijken en om van te smullen natuurlijk!

Categorie:

  • Pudding
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 Mona Luchtige Tiramisupudding met Chocoladesaus
  • 2 eierkoeken
  • 50 gram pure chocolade
  • 100 ml Campina verse slagroom
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 kleine pot kersen op siroop
  • Een paar verse kersen
  • 4 takjes rode bessen
  • Eventueel wat kristalsuiker of andere versiering (voor de rand van de glazen)

Benodigdheden

  • 4 mooie serveerglazen
  • Garde of mixer
  • Steelpan

Bereidingswijze:

Leg de kristalsuiker (of andere versiering) op een plat bord. Doop de randen van de glazen onder in wat water en daarna in de suiker. Giet de helft van de kersensiroop in een bakje. Doe de rest van de kersen met siroop in een steelpan, zet op het vuur en verwarm licht. Snijd de eierkoeken in vieren. Laat een stuk eierkoek kort weken in de kersensiroop en leg in een glas. Herhaal voor de andere drie glazen. Verdeel dan de helft van de Tiramisupudding over de vier glazen. Verdeel de helft van de warme kersen over de glazen. Herhaal deze stappen: in ieder glas een stuk eierkoek met siroop, de rest van de Tiramisupudding en warme kersen. Hak de pure chocolade fijn. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig met een garde of mixer. Schep een mooie toef slagroom op iedere trifle en bestrooi met gehakte chocolade. Maak af met een kers en een takje rode bessen. Smakelijk eten!

Tips:

  • Koffiefan? Dompel dan de eierkoeken onder in afgekoelde espresso in plaats van kersensiroop!

Print recept