RECEPT

Luxe No-Bake Koffietaart met Intense Vla Pure Chocolade (30 min.)

Een  no-bake taart met de intense smaak van pure chocolade en koffie, bereid zonder oven. Deze taart maken is absoluut de moeite waard, óók als je geen “bakheld” bent. De zachte, romige vulling en brosse bodem zorgt ervoor dat je geniet van iedere hap.

Categorie:

  • Recepten

Bereidingstijd: 30 minuten + 3 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 300 ml Mona Intense vla Pure Chocolade
  • 100 gram MonChou roomkaas
  • 125 ml Campina slagroom
  • 150 ml sterke koffie (vergelijkbaar met 2 espresso’s)
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • 308 gram Oreo koekjes
  • 80 gram Campina Botergoud
  • 100 gram pure chocolade
  • 125 gram frambozen

Benodigdheden

  • Springvorm ca. 20 cm
  • Keukenmachine of deegroller
  • Handmixer
  • Spatel of garde

Bereidingswijze:

Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de Oreo koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ze in een schone theedoek fijn slaan met een deegroller. Smelt de boter en meng dit met de gemalen koekjes. Doe het koekmengsel in de springvorm en druk aan met een spatel of de bolle kant van een lepel. Zet de taartbodem van je no-bake taart minimaal 30 minuten in de koelkast.

Week de gelatineblaadjes voor ongeveer 5 minuten in koud water. Zet de koffie. Knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en los op in de koffie, los hierna de suiker op in de koffie en laat een beetje afkoelen.

Klop in een kom de slagroom met het zakje vanillesuiker lobbig. En klop in een andere kom de MonChou met een mixer glad.
Voeg dan eerst een klein beetje Mona’s Intense Vla Pure Chocolade toe aan de MonChou en blijf kloppen met de mixer. Doe dan de rest van de vla in de kom en klop met de mixer tot een glad mengsel.
Voeg de slagroom en de koffie toe aan het vla-mengsel en roer goed door elkaar met een spatel of een garde. Schenk het mengsel op de koekjesbodem en laat de no-bake taart in de koelkast voor minimaal 3 uur opstijven.

Breek de chocolade in stukjes, doe in een hittebestendige kom en smelt de chocolade in de magnetron 1 of 2 minuten. Laat de chocolade een beetje afkoelen. Haal de taart uit de koelkast en versier met de frambozen en gesmolten chocolade. Dat wordt smullen!

Print recept