recepten

Ouderwets lekkere pudding met eigen gemaakte bitterkoekjes!

Ben je ook zo gek op de stukjes koek in een bitterkoekjespudding? Dan maken wij je vast en zeker blij met dit recept. Bitterkoekjes zijn namelijk ontzettend makkelijk zelf te maken en klaar in een mum van tijd. Maak met deze klassieke koekjes een extra feestje van je pudding.

Categorie:

  • Leuk om te doen
  • Pudding
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 Mona Luchtige Bitterkoekjespudding
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 50 gram amandelmeel, te vinden bij de bakspullen
  • 2 theelepels amandelaroma, te vinden bij de bakspullen
  • 1 eiwit (van een middelgroot ei)

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Garde

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Doe de suiker samen met het amandelmeel in een kom en meng goed. Voeg het amandelaroma toe en mix met een garde. Giet heel langzaam het eiwit erbij, terwijl je met de garde blijft roeren. Pas op dat je niet teveel eiwit gebruikt, want bij een te slap mengsel zakken de koekjes in tijdens het bakken. Het beslag moet ongeveer de dikte hebben van amandelspijs.

Print recept