recepten

Vanille-amaretti tiramisu

Wie is er nu niet dol op Tiramisu? ;-) Delicious is voor ons aan de slag gegaan en heeft deze prachtige (maar vooral lekkere!) tiramisu gemaakt. Verrijkt met vanille uit Madagaskar en gemaakt van Nederlandse weidemelk . Deze pure verwensmaak maakt een wereld van verschil, dus dat wordt genieten! Recept: Dosia Brewer, fotografie: Eric van Lokven, styling: Jet Krings en bereiding: Yvonne Jimmink.

Categorie:

  • Intense Vla
  • Mona vla
  • Recepten
  • Taart & Trifle
  • Vla

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 500 ml Mona Intense Vanillevla
  • 75 gram amarettikoekjes,125 gram hele amaretti
  • 125 ml espresso
  • 250 gram mascapone
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 reep witte chocolade
  • 1 reep pure chocolade

Benodigdheden

  • Rechthoekige schaal
  • Garde
  • Zeef
  • Scherp mes

Bereidingswijze:

Verkruimel 75 gram amarettikoekjes en verdeel over de bodem van een rechthoekige schaal, leg er nog 125 gram hele amaretti op en besprenkel met 125 ml espresso. Meng 250 gram mascarpone met 2 eetlepels suiker en klop er 500 ml Mona Intense vanillevla door. Verdeel het mengsel over de koekjes en bestrooi met behulp van een zeefje met 1 eetlepel cacaopoeder. Schraap met een scherp mes een paar mooie krullen van de gladde onderkant van 1 reep witte en 1 reep pure chocola. Versier de tiramisu ermee. Met de nieuwe Mona Intense vla maak je heerlijke droomtoetjes die er prachtig uitzien.

Print recept