recepten

Chipolatapudding met zelfgemaakte ananascompote

Chipolata pudding is een echte klassieker. Luchtige pudding met heerlijke stukjes (gedroogd) fruit erin. Om dit toetje eens extra feestelijk op tafel te zetten, hebben we nu een recept voor zelfgemaakte ananascompote. Serveer hem als ‘ie nog een beetje warm is. Mmm!

Categorie:

  • Leuk om te doen
  • Pudding
  • Recepten

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 Mona Luchtige Chipolatapudding
  • Een halve verse ananas
  • Handje rozijnen
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • Eventueel wat blaadjes verse munt ter garnering

Bereidingswijze:

Snijd de schil van de ananas eraf en de harde kern eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes in een pan samen met de rozijnen, rietsuiker en een klein scheutje water. Laat ongeveer 15 minuten inkoken tot het vocht verdampt is. Stort de Chipolata pudding uit op een bord en serveer de compote erbij. Blaadje verse munt erop en smullen maar!

Tips:

  • Doe eens een scheutje rum door de compote voor een nóg feestelijker resultaat!
  • Leuk om je pudding te versieren met een randje rietsuiker op het bord.

Print recept