Recepten

Speculoostaart met Banaan

 • 4 personen

 1. 1 Mona Vanillepudding met aardbeiensaus
 2. 400 gram cakemeel
 3. 3/4 pot Lotus Speculoospasta
 4. Lotus Koffieleutjes
 5. 4 bananen
 6. 200 gram Campina Botergoud of margarine (op kamertemperatuur)
 7. 4 scharreleieren
 8. 100 gram Fudge caramel
 9. Handje pecan noten
 10. Handje amandelen
 11. Handje kokosrasp
 1. Springvorm 24 cm
 2. Oven
 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Plaats hiervoor het rooster iets onder het midden van de oven. Leg op de bodem van de springvorm een stuk bakpapier.
 2. Vet de zijkanten van de springvorm in met Campina Botergoud of margarine. Klop in een beslagkom de boter met de mixer zacht en romig.
 3. Voeg de cakemeel en de eieren toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
 4. Doe het beslag in de springvorm. Verdeel de caramelstukjes over het beslag. Bak de taart in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
 5. Haal de taart uit de bakvorm en leg deze op een rooster en laat de taart afkoelen. Snij de taart doormidden en verdeel de Lotus Speculoospasta over het onderste gedeelte van de taart.
 6. Leg hier overheen de in dunne plakjes gesneden banaan. Mix de pudding in een beslagkom en smeer ¾ uit over de banaan.
 7. Leg het bovenste gedeelte van de cake er bovenop. Smeer hierover de overgebleven pudding uit.
 8. Bestrooi de Speculoos-taart met wat amandelen, noten en kokosrasp en maak de taart af met een Lotus Koffieleutje en wat munt voor de kleur. Eet smakelijk!