Recepten

Chocolade Whoopies om van te smullen

  • 4 personen

  1. 1 beker Mona Luchtige Browniepudding
  2. 90 gram Campina Botergoud
  3. 2 kleine scharreleieren
  4. 70 gram bruine basterdsuiker
  5. 190 gram bloem
  6. 40 gram cacaopoeder
  7. 1 flinke theelepel bakpoeder
  8. 80 gram melkchocolade, in stukjes gehakt
  9. Snufje zout
  1. Spuitzak
  2. Stuk bakpapier
  3. Garde
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de boter in een pan en zet op het vuur. Laat de boter smelten. Haal vervolgens van het vuur en roer met een garde de eieren en de suiker door de gesmolten boter. Meng in een kom het cacaopoeder, de bakpoeder, de stukjes chocolade en het zout door elkaar. Giet hier voorzichtig het warme botermengsel doorheen en schep om. Voeg dan de bloem in delen toe en roer tot het een egaal deeg is geworden. Maak acht bolletjes van het deeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in zo’n tien minuten in het midden van de oven gaar. Het is niet erg wanneer ze nog een beetje zacht uit de oven komen, ze worden harder naarmate ze afkoelen. Laat de koeken afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de chocolademousse in een spuitzak en spuit op de onderkant van vier koeken een laag mousse. Leg de andere vier koeken er bovenop. Smakelijk!