Recepten

Vla Trio in een zelfgemaakt Chocoladebakje

 • 4 personen

 1. 2×2 bakjes Vla Trio Vanille Chocolade Slagroom
 2. 300 gram pure chocolade
 3. 125 gram Campina verse slagroom
 4. 1 theelepel vanillesuiker
 1. 4 ballonnen
 2. Stuk bakpapier
 1. Breek de chocolade in blokjes. Houd 4 blokjes achter en hak deze fijn. Smelt de rest van de chocolade au-bain-marie. Dit doe je door een pan met heet water op laag vuur te zetten en er een hittebestendige kom of kleinere pan in te hangen.
 2. Doe de chocolade in de kom of kleine pan en laat smelten. Roer even door. Haal dan van het vuur en laat even afkoelen, zodat de chocolade weer iets dikker wordt.
 3. Blaas de ballonnen op, ongeveer ter grootte van een tennisbal. Leg een stuk bakpapier klaar op een snijplank of groot bord. Schep vier lepels chocolade op het bakpapier.
 4. Dip de ballonnen één voor één in de chocolade, draai rond zodat de chocolade overal rondom de ballon zit en zet de ballon vervolgens rechtop op een bergje chocolade op het bakpapier. Zet de chocoladeballonnen in de koelkast en laat minimaal een uur afkoelen. Klop de Campina slagroom stijf met de vanillesuiker. Haal de chocoladeballonnen uit de koelkast en knip voorzichtig de tuitjes eraf, zodat de ballonnen leeglopen. Trek voorzichtig de ballonnen uit de chocoladebakjes. Wees voorzichtig, anders breekt de chocolade. Schep vervolgens in elk van de bakjes een bakje Mona Vla Trio. Doe er een lepel slagroom op en maak af met de achtergehouden chocoladesnippers. Smullen maar!