recepten

Appel noten crumble

Met appel crumble als toetje zit je altijd goed. Warme appels met een knapperige laag kruimeldeeg. Mmm! Wil je je vader verrassen met een beetje variatie? Probeer dan eens dit recept met Mona Hollandse Verwenyoghurt Appel Kaneel Rozijn. Lekker fris en heerlijk in combinatie met de crunchy kruimels. Dat wordt smullen met je vader! Fijne vaderdag ;-)

Categorie:

  • Kwark & Yoghurt
  • Recepten

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediƫnten

  • 4 bakjes Mona Hollandse Verwenyoghurt Appel Kaneel Rozijn
  • 60 gram havermout
  • 60 gram bloem
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram boter
  • Handje gemengde noten met rozijnen (bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen en walnoten)
  • 2 appels

Benodigdheden

  • Stuk bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de havermout met de bloem en suiker. Snijd de boter in blokjes en voeg bij de droge ingrediënten. Maak kruimels van het mengsel door met je vingertoppen de boter door de overige ingrediënten te wrijven. Niet te lang, want dan blijven er geen kruimels meer over. Schep de noten door het kruimel mengsel. Leg de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in zo’n 20 minuten goudbruin. Verdeel de yoghurt over vier bakjes. Schil de appels, snijd ze in blokjes en leg ze op de yoghurt. Bestrooi met een royale laag kruimels en maak eventueel af met wat poedersuiker. Smakelijk eten!

Tips:

  • Strooi pas net voor serveren de kruimels over de appel. Zo blijven ze lekker knapperig!

Print recept