RECEPT

Appel/kaneel yoghurt-pancakes met appelcompote

Een stapel pannenkoeken, dat wil iedereen toch als ontbijt? Deze American pancakes zijn gemaakt met Mona Hollandse Yoghurt Appel Kaneel Rozijn, wat ze heerlijk luchtig maakt. Serveer met wat appelcompote of een scheutje stroop. Een feestje aan de ontbijttafel!

Categorie:

  • Kwark & Yoghurt
  • Leuk om te doen
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 x 150 g Mona Hollandse Yoghurt Appel Kaneel Rozijn
  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snuf zout
  • 500 ml Campina karnemelk
  • 2 scharreleieren
  • 1 appel
  • Handje rozijnen
  • Eetlepel vanillesuiker
  • Wat olie om in te bakken

Benodigdheden

  • Garde
  • Koekenpan met goede anti aanbak laag

Bereidingswijze:

Mix de bloem, bakpoeder, helft van de kaneel en het zout door elkaar met een garde. Voeg de eieren één voor één toe en mix door elkaar. Voeg de yoghurt toe en meng opnieuw. Giet al roerende de karnemelk erbij en klop tot een gladde massa. Het beslag hoort iets dikker te zijn dan bij normale pannenkoeken, dat komt door de yoghurt die erin zit. Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak pancakes van zo’n 8cm doorsnee. Keer ze om wanneer er kleine luchtbelletjes in het beslag ontstaan. Zet het vuur niet te hoog. Zo voorkom je dat je pancakes aanbranden. Schil ondertussen de appel en snijd in blokjes. Meng in een kom met de overige kaneel, de rozijnen en de vanillesuiker. Zet opzij. Verdeel de pannenkoekjes over vier borden tot mooie stapels. Serveer de appelcompote erbij en maak eventueel af met een lepel Verwenyoghurt. Dat is pas een goed begin van de dag!

Tips:

  • De pancakes zijn ook lekker met stroop of kaneelsuiker. Of klop een klontje boter luchtig met wat kaneel en suiker en laat op iedere stapel een klontje kaneelboter lichtjes smelten. Mmmm!

Print recept