RECEPT

Bananencake met heerlijke stukjes chocolade

Baksels met banaan zijn hip! Op elke foodblog is een lekker recept voor bananenbrood te vinden en Mona kan daarom natuurlijk niet achterblijven. Deze bananencake bevat Mona Halfvolle Bananenkwark, wat de cake lekker smeuïg maakt. En de chocolade stukjes zorgen voor de heerlijke vulling. Dat is genieten van elke hap!

Categorie:

  • Leuk om te doen
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 15 min + 40 min oventijd

Ingrediƫnten

  • 350 gram Mona Halfvolle Bananenkwark
  • 300 gram bloem
  • 1 flinke eetlepel bakpoeder
  • 2 scharreleieren
  • 2 rijpe bananen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el Campina botergoud, gesmolten
  • 100 gram bakvaste pure chocoladechunks (bij de bakspullen of in een kookwinkel) of 100 gram pure chocolade, gehakt
  • Eventueel poedersuiker ter garnering

Benodigdheden

  • Cakeblik
  • 2 kommen
  • (hand)mixer
  • Eventueel bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed het cakeblik met bakpapier of vet in met wat boter. Doe de eieren samen met de gesmolten boter in een kom en mix tot er een romige massa ontstaat. Voeg de bananen toe en prak ze door het mengsel. Schep de Bananenkwark er voorzichtig doorheen. Meng de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, basterdsuiker en chocoladechunks in een andere kom. Mix daarna deze droge ingrediënten door de natte ingrediënten tot het een egaal beslag is geworden.

Print recept