recepten

Bananenkwark met knapperige granola

Wil je je toetje eens opleuken? Maak dan je eigen granola. Een soort cruesli, maar dan anders. In dit recept zitten hazelnoten, walnoten en dadels, maar eigenlijk kun je er alles in doen wat je lekker vindt. Zo maak je er je eigen feestje van! Ook leuk om mee te nemen naar een picknick. Smullen!

Categorie:

  • Kwark & Yoghurt
  • Leuk om te doen
  • Recepten

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediƫnten

  • 400 gram Mona Halfvolle Kwark Banaan
  • Handje walnoten
  • Handje hazelnoten
  • Handje dadels
  • 200 gram muesli
  • Snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem-, arachide- of olijfolie)
  • Handje bananenchips
  • 1 banaan

Benodigdheden

  • Stuk bakpapier
  • 4 weckpotjes of glazen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de walnoten, hazelnoten en dadels in stukjes. Doe in een kom, samen met de muesli, het zout en de kaneel en meng door elkaar. Voeg de honing en olie toe en roer door. Spreid het mengsel uit over de bakplaat en bak in het midden van de oven in zo’n 20 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en meng dan de bananenchips erdoor. Snijd de banaan in plakjes. Verdeel de helft van de bananenkwark over vier potjes of glazen, beleg met de helft van de banaan en bestrooi met wat granola. Verdeel dan de andere helft van de kwark over de potjes, beleg weer met banaan en bestrooi met de rest van de granola. Smakelijk eten!

Tips:

  • Voeg ook eens een eetlepel cacaopoeder toe of gebruik speculaaskruiden in plaats van kaneel!

Print recept