recepten

Chocolade Charlotte

Met de hele familie aan tafel en afsluiten met een heerlijk toetje. Bijvoorbeeld met deze Charlotte, gemaakt van Mona’s Luchtige Browniepudding.  Als dat geen vrolijk Kerstfeest wordt…

Categorie:

  • Kerst
  • Pudding
  • Recepten

Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur afkoelen

Ingrediënten

  • 1 Mona Luchtige Browniepudding
  • 20 chocoladekoekjes
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram witte chocolade
  • Een paar takjes rode bessen
  • Een paar hulstblaadjes

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Een mooi bord
  • Een leuk lint

Bereidingswijze:

Voor de hulst chocolade:

Leg de hulstblaadjes 10 minuten in de vriezer. Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Hiervoor zet je een pan op lag vuur en hang je er een kleinere pan of hittebestendige kom in. Doe de chocolade in de kleine pan of kom en laat smelten. Roer even door. Haal dan van het vuur en laat even afkoelen, zodat de chocolade weer iets dikker is geworden. Haal de helft van de hulstblaadjes uit de vriezer en doop ze met de gladde kant in de gesmolten pure chocolade. Leg op een stukje bakpapier en laat minimaal een uur in de koelkast uitharden. Herhaal voor de witte chocolade en de andere helft van de hulstblaadjes.

Voor de Charlotte:

Stort de pudding uit op een mooi bord. Zet de chocoladekoekjes er omheen en bindt vast met een mooi lint. Haal de hulstblaadjes uit de koelkast en pel het groene hulstblad van de chocolade af. Leg de chocolaatjes bovenop de pudding en maak af met een takje rode bessen. Fijne Kerst!

Tips:

  • Heb je weinig tijd? Koop dan kant en klare Kerst chocolaatjes!
  • Maak het helemaal af met een toefje slagroom.

Print recept