RECEPT

Een feestje op tafel met een prachtige Pavlova!

Met dit recept tover je in een mum van tijd een schitterend toetje op tafel! Pavlova, een combinatie van meringue met roomvulling en vers fruit. Het ziet er prachtig uit en is oh zo makkelijk te maken! In dit recept wordt Mona Halfvolle Aardbeikwark gebruikt als vulling, wat de perfecte frisse tegenhanger is van het zoete eiwitschuim. Bakken maar!

Categorie:

  • Leuk om te doen
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 10 minuten + 1,5 uur oventijd

Ingrediënten

  • 400 gram Mona Halfvolle Aardbeienkwark
  • 4 scharreleieren (voor 4 eiwitten)
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel azijn
  • Vers fruit om te versieren (bosbessen, rode bessen, aardbeien, frambozen). Buiten het seizoen om, kun je ook diepvries fruit gebruiken.
  • 30 gram amandelschaafsel (bij de bakspullen)
  • Eventueel poedersuiker ter garnering

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Kom
  • (hand)mixer

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 130°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Breek voorzichtig de scharreleieren in tweeën en scheid het eiwit van het eigeel. Doe de eiwitten in een kom en mix tot er witte pieken ontstaan. Voeg al mixend langzaam de suiker toe. Voeg vervolgens de maïzena en azijn erbij en mix nog even door. Wanneer de witte pieken aan de mixerhaken blijven hangen, is het goed. Schep het mengsel op -de met bakpapier beklede- bakplaat. Maak er een soort kuil in, zodat het de vorm van een nestje krijgt. Zet in het midden van de oven en laat in zo’n 1,5 uur op 130°C drogen. Rooster ondertussen op laag vuur het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Laat de meringue afkoelen. Leg daarna op een groot bord. Schep de aardbeikwark in het midden en versier met vers fruit en amandelschaafsel. Eventueel nog wat poedersuiker erover om het af te maken. Wat een feestje!

Tips:

  • Heb je niet zoveel tijd? Maak dan vier kleine Pavlova’s, die hoeven maar 50 minuten in de oven!

Print recept