RECEPT

Feestelijke Mona Verjaardagstaart met chocolade, room en rood fruit

Hiep Hiep Hoera, Mona is jarig! En bij een verjaardag mag een feestelijke taart natuurlijk niet ontbreken. Daarom hier een recept voor een smakelijke feesttaart, die ook nog eens makkelijk te maken is. Een simpel cakebeslag als basis, gevuld met Mona Luchtige Chocolademousse, mascarpone room en vers fruit. Zo lekker, konden we maar elke dag jarig zijn!

Categorie:

  • Leuk om te doen
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 30 minuten + 70 minuten oventijd

Ingrediƫnten

  • 300 gram cakemeel
  • 250 Campina botergoud, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 300 gram suiker
  • 6 scharreleieren
  • 1 beker Mona Luchtige Browniepudding
  • 200 ml Campina verse slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 50 gram pure chocolade, fijngehakt
  • Verschillende soorten vers rood fruit (bijvoorbeeld aardbeien, kersen, bramen)

Benodigdheden

  • Springvorm van 20cm doorsnee (een bredere kan ook, dan wordt de taart iets minder hoog)
  • Mixer

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvorm in met boter. Snijd de boter in blokjes en mix tot een romige massa. Voeg de suiker toe en mix tot een egaal geheel. Doe vervolgens één voor één de eieren bij het mengsel en mix na elk ei steeds goed tot het ei is opgenomen. Mix daarna nog vijf minuten op de hoogste stand, zodat het mengsel goed luchtig wordt. Spatel dan geleidelijk het cakemeel door het beslag en roer even door. Giet het cakebeslag in de springvorm en zet de vorm iets onder het midden in de oven. Bak de cake in 70 minuten op 160°C gaar. De cake is goed wanneer een satéprikker er droog uit komt. Laat afkoelen op een rooster en haal de springvorm pas los wanneer de cake op kamertemperatuur is gekomen. Klop intussen de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Roer de mascarpone los met het vanillearoma en spatel door de slagroom. Voor het opdienen, snijd je de cake horizontaal in drie gelijke plakken. Bestrijk de onderste plak met twee-derde van de mascarponeroom en leg er in plakjes gesneden aardbeien of ander vers fruit op. Leg de tweede plak cake erop. Bestrijk deze met de Chocolademousse en beleg met plakjes kersen of ander fruit. Bestrooi met de fijngehakte chocolade. Houd 1 eetlepel chocolade achter. Leg de derde plak cake er bovenop. Bestrijk de bovenste laag cake met de overgebleven mascarponeroom, versier met fruit en bestrooi met de achtergehouden chocoladesnippers. Kom maar op met dat feestje!

Tips:

  • Zin in chocoladecake? Voeg dan tegelijk met het cakemeel 2 eetlepels cacaopoeder toe!

Print recept