recepten

Hollandse puddingkroon voor koningsdag

Koningsdag is ieder jaar weer een groot feest. Met je kroontje op naar de rommelmarkt, spelletjes spelen en oranje tompoezen eten.  Speciaal voor Koningsdag heeft Mona het perfecte toetje: Slagroompudding met Sinaasappelsaus. Zo wordt het aan tafel ook een oranje feestje, hierbij het recept voor een heerlijk Hollands toetje: de rood-wit-blauwe koningskroon!

Categorie:

  • Koningsdag
  • Pudding
  • Recepten

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediƫnten

  • 1 Mona Slagroompudding met Sinaasappelsaus
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 bakje rode bessen
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 mandarijn of sinaasappel

Benodigdheden

  • Oranje of rood-wit-blauw lint

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd ze vervolgens in 3 gelijke repen. Snijd van elke reep aan één uiteinde de hoeken af, zodat er een pijlvorm ontstaat. Prik met een vork een paar gaatjes in elke plak, zodat ze niet teveel rijzen tijdens het bakken. Leg de plakken op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven op 200° in zo’n 20 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen. Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Zet hiervoor een pan water op het vuur en breng aan de kook. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze bovenop de pan. Wacht tot de chocolade gesmolten is en roer even door. Bestrijk daarna iedere plak bladerdeeg met een laagje witte chocolade en versier met rode en blauwe bessen. Laat hard worden. Stort de pudding uit op een groot bord en bekleed de buitenkant van de pudding met de bladerdeeg koekjes. Leg de partjes mandarijn er bovenop. Eet smakelijk!

Tips:

  • Ook leuk om te versieren met verse aardbeien of frambozen en extra feestelijk met oranjehagel!

Print recept