recepten

Mona Chocolademousse met zelfgemaakte karamelpopcorn

Lekker Amerikaans, met een flinke bak popcorn op schoot een filmpje kijken. Maar popcorn is ook heerlijk om je toetje mee te versieren. Dat ziet er feestelijk uit! En deze popcorn maak je ook nog eens in een handomdraai extra speciaal met zelfgemaakte karamelsaus. Lekker hoor!

Categorie:

  • Chocolade Mousse
  • Recepten

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 beker Mona Luchtige Browniepudding
  • Bakje gezouten popcorn
  • 125 ml Campina verse slagroom
  • 100 gram suiker
  • 50 gram boter, in blokjes
  • Snuf zeezout

Benodigdheden

  • Stuk bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Verwarm de slagroom in een pannetje op laag vuur. Laat niet koken! Doe de suiker in een andere steelpan en laat langzaam karamelliseren. Wanneer de suiker gesmolten en goudbruin is, voeg je de boter toe. Roer door tot de boter helemaal gesmolten is. Schenk dan de slagroom bij het mengsel, voeg een snufje zout toe en roer tot er een egale karamelsaus ontstaat. Giet in een potje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de popcorn over een met bakpapier beklede bakplaat. Giet er wat karamelsaus over en schep om, zodat alle popcorn is voorzien van een laagje saus. Houd een beetje saus achter. Bak zo’n 10 minuten in het midden van de oven, zodat de popcorn knapperig is geworden. Verdeel de Luchtige Chocolademousse over vier bakjes. Strooi over ieder bakje een beetje gekaramelliseerde popcorn en maak af met de overgebleven karamelsaus. Dat is smullen!

Tips:

  • Dit toetje is ook heerlijk in combinatie met plakjes banaan en pure chocoladesnippers!

Print recept