RECEPT

Paas inspiratie: Dame Blanche chocobombe

Psst, wij hebben een chocoladetaart voor de echte chocoholics! Maak kennis met de Dame Blanche chocoladebom taart. Voor gewoon lekker bij de koffie of thee of om je familie mee te verrassen tijdens een gezellig Paas etentje! Daar word je blij van!

Categorie:

  • Pasen
  • Recepten

Bereidingstijd: 30 minuten + 75 minuten oventijd

Ingrediƫnten

  • Mona Luchtige Dame Blanchepudding
  • 200 gram extra bittere chocolade
  • 160 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram Campina botergoud
  • 200 gram suiker
  • 7 bitterkoekjes
  • 3 eieren
  • 125 gram MonChou
  • 3 eetlepels kersenjam
  • 125 gram Campina slagroom
  • Mespunt zout
  • Frambozen
  • Merengue koekjes

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • RVS bakvorm inhoud c.a. 1 tot 1,5 liter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt 100 gram bittere chocolade au-bain-marie. Hiervoor zet je een pan op lag vuur en hang je er een kleinere pan of hittebestendige kom in. Doe de chocolade in de kleine pan of kom en laat smelten. Roer even door. Haal dan van het vuur en laat even afkoelen, zodat de chocolade weer iets dikker is geworden.
Maal in een keukenmachine de bitterkoekjes fijn. Mix vervolgens de boter en suiker romig. Voeg de eieren toe. Daarna mix je het bakmeel, het zout en de bitterkoekjes erdoor.

De gesmolten chocolade meng je als laatste door het beslag. Vet de vorm met wat boter in, bestrooi met wat bloem en schep het beslag erin. Taart in ca. 75 minuten gaar bakken. Je kan met een houten prikker controleren of de taart gaar is. Laat de taart afkoelen.

Snij de taart horizontaal in 4 plakken. Meng de kersenjam en de MonChou door elkaar. Roer vervolgens de pudding in een bakje tot een gladde massa. Bestrijk de onderste laag met de pudding, de volgende laag met de kersenjam en de MonChou en besmeer vervolgens de laatste laag met de rest van de overgebleven pudding.

Laat vervolgens 100 gram chocolade in room smelten tot een egaal mengsel. Giet het chocolademengsel over de taart en laat de chocolade stollen. Versier de taart vervolgens met merengue en frambozen! Eet smakelijk!

Print recept