RECEPT

Paas inspiratie: Stracciatella Roomtaart met banaan en chocoladekrullen

Er is altijd wel een reden voor taart. Een verjaardag, een afstudeerfeestje, een bruiloft, of gewoon omdat je er zin in hebt. Deze yoghurt roomtaart is in een handomdraai gemaakt en ziet er toch o zo feestelijk uit. Leuk om te delen met Pasen! Lets go, Bakken maar!

Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 4 bekertjes (à 150 gr) Mona Hollandse Verwenyoghurt Stracciatella
  • 10 haverkoekjes
  • 80 gram Campina Botergoud
  • 12 blaadjes gelatine
  • 200 ml Campina verse slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • Reep pure chocolade
  • Twee bananen

Benodigdheden

  • Springvorm (20 cm doorsnede)
  • Scherp mes
  • Vel bakpapier

Bereidingswijze:

Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de Stracciatella yoghurt erdoor. Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm 5 eetlepels water in een pannetje. Knijp één voor één de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij het water. Roer tussendoor steeds door met een garde tot de gelatine is opgelost. Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg net voor het begint te geleren (opstijven) bij het yoghurt slagroom mengsel en spatel door elkaar. Verdeel de room over de koekbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd net voor het opdienen de banaan in plakjes. Maak met een scherp mes krullen van de pure chocolade door het mes op de chocoladereep te zetten en naar je toe te trekken. Verdeel de plakjes banaan en de chocoladekrullen over de taart. Geniet ervan!

Tips:

  • Een echte chocoladefan? Vervang de haverkoekjes eens door Oreo koekjes.

Print recept