RECEPT

Paasinspiratie: Super smeuïge pindakaas brownie voor bij je Browniepudding!

Super smeuïge pindakaas brownie voor bij je Browniepudding

Categorie:

  • Pasen

Bereidingstijd: 15 minuten + 50 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 Mona Luchtige Browniepudding
  • 4 scharreleieren
  • 70 gram bloem
  • 135 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram suiker
  • 200 gram Campina Botergoud (gesmolten)
  • 100 gram cacao
  • 1 theelepel vanille essence /aroma
  • 200 gram pindakaas
  • 150 gram pinda’s

Benodigdheden

  • Stuk bakpapier
  • Bakblik van 20 bij 20 cm
  • Mixer of garde

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed het bakblik met bakpapier. Mix de eieren luchtig en doe de suiker erbij. Voeg vervolgens de gesmolten boter, cacaopoeder, vanille essence, bloem en het zout toe en mix tot er een egale massa ontstaat. Spatel 2/3 van de pinda’s door het beslag en schep in de bakvorm. Smelt de pindakaas even in een pannetje of in de magnetron, zodat het iets vloeibaarder wordt. Schep de pindakaas vervolgens op het beslag en maak er met een vork golfbewegingen door, zodat er mooie pindakaas slierten ontstaan. Bak in het midden van de oven zo’n 40 minuten, verdeel vervolgens het laatste deel pinda’s erover en bak nog 10 minuten af. Laat even afkoelen, als je geduld hebt. Stort de Browniepudding uit op een bord en verdeel de helft ervan over vier glazen. Snijd de vers gebakken brownie in kleine blokjes en doe in ieder glas twee blokjes. Verdeel de andere helft van de pudding over de glazen en eindig met weer twee stukjes brownie in ieder glas. Maak af met de achtergehouden pinda’s. En dan smullen maar!

Tips:

  • Voeg eens 100 gram grof gehakte pure of witte chocolade toe aan het beslag.

Print recept