RECEPT

Rudolph het rendier cupcakes

Zijn deze Rudolph cupcakes niet schattig? De perfecte afsluiter voor het kerstdiner of om van te smullen terwijl de kerstcadeaus worden uitgepakt. Zo gemaakt met Mona Luchtige Brownie pudding als topping. Eigenlijk te leuk om op te eten toch?

Categorie:

  • Kerst
  • Pudding
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 beker Mona Luchtige Browniepudding
  • 65 gram zelfrijzend bakmeel
  • 65 gram Campina Botergoud ongezouten roomboter
  • 65 gram kristalsuiker
  • 1 scharrelei
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 4 rode M&M’s
  • 4 koggetjes (room­bo­ter koek­jes met but­ters­cotch)
  • 8 pretzels
  • 8 hazelnoten
  • 1 blokje pure chocolade

Benodigdheden

  • 4 cupcakevormpjes
  • Muffintray
  • Garde of mixer

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de cupcakevormpjes in de muffintray. Klop de boter met de suiker met een garde of mixer luchtig. Voeg het ei toe en mix tot het is opgenomen. Spatel het zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder er doorheen. Verdeel het beslag over de vormpjes. Zet de muffintray in het midden van de oven en bak in zo’n 25 minuten gaar. Laat na het bakken de cupcakes volledig afkoelen. Smelt ondertussen het blokje pure chocolade au-bain-marie. Dit doe je door een pan met heet water op laag vuur te zetten en er een hittebestendige kom of kleinere pan in te hangen. Doop de puntjes van de hazelnoten erin. Laat hard worden. Bestrijk iedere cupcake met een laagje Mona Luchtige Browniepudding. Leg op iedere cupcake een koggetje, twee hazelnoten en twee pretzels. Doop de M&amp

Tips:

  • Versier de cupcakes net voor serveren, dan zijn de koekjes en pretzels lekker knapperig!

Print recept