RECEPT

Sinterklaas Meringe Toetje met Intense Vla Karamel Zeezout

Wil je met Sinterklaas een verrassend toetje op tafel zetten? Maak dan dit recept met Mona Intense Karamel Zeezout. We maken het toetje met pepernoten, meringue en een caramel appeltje. Lekker samen smullen tijdens Sinterklaasavond!

Categorie:

  • Intense Vla
  • Recepten
  • Sinterklaas

Ingrediƫnten

  • 1 pak Mona Intense Vla Pure Chocolade
  • 1 appel
  • 200 gram meringue of een pavlova bodem
  • 1 zakje pepernoten en snoepgoed
  • 1 eetlepel kaneelsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Roomboter

Benodigdheden

  • 1 pan
  • 1 groot bord of een mooie schaal

Bereidingswijze:

Was de appel en snijd in plakjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de appelplakjes 2 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur. Strooi er kaneelsuiker overheen en verwarm totdat de suiker opgelost is.

Pak het bord of de grote schaal, Breek de merengues een beetje (niet teveel anders heb je weinig bite). Verdeel de Mona Intense Vla Karamel Zeezout over de meringues. Maak de kruidnoten fijn en strooi het er met het snoepgoed overheen. Leg het appeltje in een waaier op het toetje en strooi er nog wat kaneel over. Genieten maar!

Print recept