recepten

Smullen bij de koffie of als toetje: homemade chocolade banaan tompoes

Als je aan een Hollands gebakje denkt, denk je aan de tompoes. Knapperig deeg, gele room en een laagje roze glazuur. En altijd dezelfde knoeiboel bij het opeten, zelfs na heel veel oefenen. Of je nu met een vork prikt of lekker met je handen eet, netjes eten blijft een hele klus. Maar wist je dat tompoezen super makkelijk zelf te maken zijn? Zo kun je variëren met allerlei vullingen en toppings. Ik maakte deze schattige vierkantjes, maar je kunt natuurlijk ook rechthoeken maken, of driehoeken, wat je leuk vindt. Ik gebruikte Mona Luchtige Chocolamousse melk en wit met toffeesaus. Maar als je van melkchocolade houdt, pak je gewoon de normale Mona Chocolade Mousse. Lekker voor bij de koffie, maar ook een feestje als toetje.

Categorie:

  • Chocolade Mousse
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 30 minuten + 12 minuten baktijd

Ingredi├źnten

  • 2 bakjes Mona Chocolade mousse
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • ┬Ż banaan
  • 40 gram witte chocolade
  • 10 gram amandelschaafsel
  • Eventueel cacaopoeder voor de garnering

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd uit elk plakje 4 vierkantjes en prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg de vierkantjes los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in het midden van de oven. Bak ze op 220°C goudbruin in zo’n 12 minuten. Snijd ondertussen de banaan in plakjes. Doe het amandelschaafsel in een koekenpan en laat lichtbruin worden. Haal het eruit wanneer het schaafsel begint te geuren. Als het bladerdeeg goed gebakken is, laat je het helemaal afkoelen. Smelt vervolgens de chocolade au-bain-marie. Als de chocolade gesmolten is, schep je op 4 vierkantjes chocolade en bestrooi je deze met het amandelschaafsel.

Dan kan de opmaak beginnen. Leg op de 4 overgebleven plakjes bladerdeeg twee plakjes banaan. Schep er een lepel Mona Luchtige Chocomousse op en dek af met een plakje bladerdeeg met chocolade en amandelschaafsel. Herhaal dit met de andere tompoezen. Versier eventueel met een beetje cacaopoeder.

En dan komt het keuzemoment: met een vork of met de hand? Hoe dan ook: smullen maar!

Tips:

  • Vervang voor een zomerse variant eens de Chocolademousse voor Mona Tompoucepudding!

Print recept