RECEPT

Super simpele aardbeien panna cotta met fruitig kersenlaagje

In Italië is het één van de meest gegeten toetjes: panna cotta! Letterlijk betekent dat gekookte room. En zo simpel als dat klinkt, zo simpel is het ook. Mona’s Halfvolle Aardbeienkwark is namelijk de basis, gecombineerd met een lekker laagje kersen. Om van te smullen!

Categorie:

  • Leuk om te doen
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur wachttijd

Ingredi├źnten

  • 400 gram Mona Halfvolle Aardbeienkwark
  • 350 gram kersen zonder pit op siroop
  • 150 ml Campina verse slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel ma├»zena
  • Eventueel 4 blaadjes munt als garnering

Benodigdheden

  • 4 mooie serveerglazen

Bereidingswijze:

Leg de blaadjes gelatine één voor één in een bakje koud water en laat zo’n 5 minuten weken. Verwarm de slagroom in een pannetje op laag vuur, niet laten koken! Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze één voor één bij de slagroom, terwijl je constant roert met een garde. Zet het vuur uit en laat de slagroom afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de aardbeienkwark in een kom. Roer vervolgens de slagroom door de kwark. Blijf ook hier goed roeren, anders krijg je klontjes. Giet het kwarkmengsel in de glazen en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast. Maak voor de kersengelei de kersen in de siroop warm in een pannetje. Doe de maïzena in een bakje en meng met 2 eetlepels koud water. Roer totdat er een papje ontstaat. Voeg dit mengsel al roerende toe aan de kersen. Verwarm nog even door totdat de gelei zo dik is als jam. Laat de kersen iets afkoelen en schep vervolgens op de panna cotta. Garneer eventueel met een blaadje verse munt.

Print recept