recepten

Super simpele ijsjes van Aardbeienkwark en verse aardbeien

Een lekker ijsje is eigenlijk zo gemaakt. Een laag aardbeienkwark, wat verse aardbeien, hup de vriezer in, twee uurtjes wachten en daar is een heerlijk fris toetje. En om het helemaal af te maken serveer je de stukken ijs in een mooie coupe. Wat een feestje!

Categorie:

  • Kwark & Yoghurt
  • Recepten

Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur wachttijd

Ingrediƫnten

  • 400 gram Mona Halfvolle Aardbeienkwark
  • Handje verse aardbeien

Benodigdheden

  • Stuk bakpapier
  • Platte (oven)schaal of groot diep bord
  • Mooie serveerschaal

Bereidingswijze:

Bekleed een schaal met bakpapier. Verdeel de aardbeienkwark erover in een laag van ongeveer 1 centimeter. Snijd de aardbeien in plakjes. Leg ze op de kwark en duw ze een beetje vast. Zet de schaal minimaal twee uur in de diepvries. Haal het aardbeienijs kort voor serveren uit de vriezer en snijd in grove stukken. Leg op een mooie schaal of coupe en versier met wat verse aardbeien.

Tips:

  • Voeg ook eens wat stukjes fijngehakte witte chocolade of verkruimelde biscuitjes toe.

Print recept