recepten

Tompoucepudding met aardbei roosjes, bosbessen en munt

De Hollandse tompouce is bij iedereen bekend. En omdat ‘ie zo lekker is, hebben we er zelfs een heuse Tompoucepudding van gemaakt. Al smullen op zich natuurlijk, maar in een paar simpele stappen pimp je deze pudding tot een waar feestje. Zo hoef je niet lang in de keuken te staan en heb je toch jouw favoriete Mona toetje op de camping!

Categorie:

  • Pudding
  • Recepten

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 Mona Tompoucepudding
  • Handje aardbeien
  • Handje blauwe bessen
  • 2 takjes verse munt

Benodigdheden

  • Scherp mes

Bereidingswijze:

Maak eerst de aardbeiroosjes. Gebruik hiervoor de grotere aardbeien. Zet de vruchten met het kroontje naar beneden en de punt omhoog. Snijd eerst vier plakjes in, aan de onderkant. Werk naar boven door vervolgens inkepingen te maken in een laag erboven. Snijd op het einde een spiraal in de bovenkant of snijd een kruisje in de punt. Duw voorzichtig de ‘rozenblaadjes’ iets naar buiten, zodat er een roos ontstaat. Stort de pudding uit op een bord. Zet de aardbeiroosjes rondom de pudding. Plaats er één bovenop. Maak af met de bosbessen en muntblaadjes.

Tips:

  • Ingewikkeld, die roosjes? Je kunt natuurlijk ook de aardbeien in mooie parten of helften snijden. Ziet er ook hartstikke gezellig uit!

Print recept