RECEPT

Tompoucetaart

Mona’s Tompoucepudding is natuurlijk al een feestje op zich. Maar heb je echt iets te vieren, maak dan deze tompoucetaart! Laagjes bladerdeeg gevuld met pudding en slagroom. Zo klaar en een feestje om naar te kijken (en om van te smullen!).

Categorie:

  • Pudding
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 Mona Tompoucepudding
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 200ml Campina Verse slagroom
  • 1 theelepel suiker
  • Handje verse aardbeien
  • Eventueel wat bloem

Benodigdheden

  • Twee springvormen van 20 cm doorsnee (groter kan ook, dan wordt je taart iets platter)
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Bakbonen (keramisch, of gebruik gedroogde kidneybonen, erwten of bijvoorbeeld knikkers)
  • Spuitzak

Bereidingswijze:

Bekleed de springvormen met bakpapier. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed het bladerdeeg tot een bol en rol de bol met een deegroller uit tot een grote plak waar je twee taartbodems mee kunt beleggen. Gebruik eventueel wat bloem als het erg plakt. Steek met de springvorm ronde deegplakken uit, zodat je precies de juiste vorm hebt. Leg ze op de -met bakpapier beklede- bodem. Prik er met een vork wat gaatjes in. Bak de bodems blind af in zo’n 20 minuten in het midden van de oven. Blind afbakken doe je door een stuk bakpapier op het deeg te leggen en dit te bedekken met een laag bakbonen. Laat de bodems even afkoelen. Klop ondertussen de slagroom samen met de suiker stijf en schep in een spuitzak. Halveer de aardbeien en verwijder de kroontjes. Keer de Tompoucepudding om op een bord en schep er wat saus af. Bewaar in een bakje. Leg een bladerdeegbodem op een bord of taartplateau, schep de Tompoucepudding erop en laat daarbij een rand van 1 cm vrij. Spuit een rand slagroom om de pudding. Leg de andere bladerdeegbodem op de taart. Giet de roze glazuursaus erover. Steek de aardbeien met de snijkant naar buiten in de slagroom. Spuit een toefje slagroom op de taart en maak af met een paar aardbeien. Eet smakelijk!

Tips:

  • Maak er ook eens mini tompouce taartjes van, door kleine rondjes uit het bladerdeeg te steken!

Print recept