recepten

Vaderdag: Meringuetaart gevuld met Mona Karamelpudding

Verras je vader met een simpele, maar lekkere taart! Mona’s Karamelpudding is vernieuwd. Nu lekker luchtig en voorzien van een heerlijke chocoladesaus. De pudding is perfect als vulling van bijvoorbeeld deze feestelijke meringuetaart bestrooid met Maltesers, noten en chocoladesaus. Dat ziet er toch fantastisch uit?! Met zo'n lekker toetje zit je een jaar lang weer goed bij je vader ;-) Fijne Vaderdag!

Categorie:

  • Pudding
  • Puddingen
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur oventijd

Ingrediënten

  • 1 Mona Luchtige Karamelpudding met Chocoladesaus
  • 3 eiwitten
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • Scheutje azijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 6 blokjes pure chocolade
  • Handje Maltesers
  • Handje gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten en pecannoten)

Benodigdheden

  • Garde
  • Grote kom
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de eiwitten in een brandschone kom. Klop ze met een garde tot stevige witte pieken. Voeg de suiker, azijn en maïzena toe en klop tot er mooie glimmende pieken ontstaan. Doe het cacaopoeder erbij en spatel er doorheen. Verdeel het eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat in twee ronde plakken. Smelt de chocolade au-bain-marie of voorzichtig in de magnetron. Verdeel met een vork over het eiwitschuim zodat je mooie lijnen blijft zien. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak in een uur gaar. Laat even afkoelen. Stort de pudding op een bord. Schep de chocoladesaus eraf en zet opzij. Leg één meringue op een bord, verdeel de Karamelpudding erover. Bewaar één grote lepel pudding. Leg de andere meringue bovenop de pudding laag. Schep hier de overgebleven pudding op, zodat de Maltesers en noten een beetje blijven plakken. Versier met de chocoladesaus. Geniet ervan!

Tips:

  • Maak de meringues een avond van tevoren. Verwarm de oven voor en zet deze uit wanneer de meringues erin gaan. Laat de hele nacht in de oven staan. De volgende ochtend zijn de meringues klaar!

Print recept