recepten

Vers gemaakte appel crumble met knapperige kruimellaag

Er gaat niets boven de geur van vers gebakken appeltaart. Daar wordt toch iedereen blij van? Omdat er best wat tijd zit in het maken van zo’n taart is hier een super snelle variant en minstens net zo lekker. Warme stukjes appel met romige yoghurt en een knapperig crumble laagje. Smullen!

Categorie:

  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediƫnten

  • 2x 150 gram Mona Hollandse Verwenyoghurt Appel Kaneel Rozijn
  • 100 gram bloem
  • 20 gram havermout
  • 2 theelepels kaneel
  • 30 gram suiker
  • 75 gram Campina botergoud, in blokjes, op kamertemperatuur
  • 1 fris zure appel (bijv. Jonagold of Elstar)
  • 40 gram rozijnen
  • Eventueel poedersuiker voor de garnering

Benodigdheden

  • Ovenschaal (1 grote of meerdere kleine)
  • 2 kommen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Meng in een kom de appel met de rozijnen, 1 theelepel kaneel en 200 gram Mona Verwenyoghurt Appeltaart. Houd de overige 100 gram yoghurt achter om na het bakken bij de crumble te serveren. Doe in een andere kom de bloem, de havermout, 1 theelepel kaneel, de suiker en de roomboter. Meng met 2 messen of met je handen tot een kruimelig deeg. Schep het appelmengsel in een ovenschaal (of twee kleintjes, zoals hier), bedek met het kruimeldeeg en bak het in 30 minuten in het midden van de oven goudbruin. Serveer de appel crumble lauwwarm met een lepel Mona Verwenyoghurt Appeltaart. Strooi er eventueel wat poedersuiker over als garnering.

Tips:

  • Voor nog wat extra verwennerij, serveer je de crumble met een lekker toefje Campina slagroom of een bolletje vanille-ijs!

Print recept