recepten

Vrolijke Vlatrio ijsjes met slagroom

Wil je van je Vlatrio een feestje maken? Knutsel dan deze leuke ijsjes in elkaar en zet in no-time een vrolijk toetje op tafel. En met een toefje slagroom maak je ze helemaal af. Zelfs in de winter zijn ze om te smullen. Mmmm!

Categorie:

  • Recepten
  • Vla

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten wachttijd

Ingredi├źnten

  • 4 bakjes Mona Vlatrio Vanille Chocolade Slagroom
  • 4 ijshoorntjes
  • 50 gram melkchocolade
  • 125 ml Campina verse slagroom
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 tl klopfix

Benodigdheden

  • Spuitzak
  • Stuk bakpapier
  • Garde of mixer

Bereidingswijze:

Smelt de chocolade au-bain-marie. Dat doe je door de chocolade in een kom te doen, deze in een pan met water te hangen en op het vuur te zetten. Roer door totdat alle chocolade is gesmolten en haal de kom uit het water. Laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de spitse punten van de ijshoorntjes. Doop de onderkant van de hoorntjes in de chocolade. Giet vier lepels chocolade op een stuk bakpapier en zet de onderkant van de hoorntjes hierop vast. En laat ze minimaal 30 minuten in de koelkast uitharden. Klop ondertussen de slagroom samen met de suiker en klopfix stijf met een garde of mixer. Schep in de spuitzak. Verdeel de Vlatrio over de hoorntjes. Versier ze met een toefje slagroom en eventueel met een beetje cacaopoeder.

Tips:

  • Probeer ook eens met een beetje karamelsaus!

Print recept