recepten

Yoghurttaart met frambozen en witte chocolade (no bake)

Verras je moeder met een lekker stukje taart. Deze frisse no-bake yoghurttaart is zo gemaakt en hoeft alleen maar even in de koelkast. Versierd met een heerlijke laag witte chocolade en verse frambozen ziet de no-bake-taart er super feestelijk uit. Genieten maar!

Categorie:

  • Kwark & Yoghurt
  • Moederdag
  • Recepten
  • Taart & Trifle

Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur wachttijd

Ingrediƫnten

  • 5x 150 gr Mona Hollandse Verwenyoghurt Frambozen Witte Chocolade
  • 15 biscuitjes
  • 50 gram Campina Botergoud
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 bakje verse frambozen
  • 1 limoen

Benodigdheden

  • Springvorm van 20cm doorsnede
  • Stuk bakpapier
  • Garde

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Leg 1 biscuitje apart en verkruimel de rest van de biscuitjes. Smelt de boter en giet bij de kruimels. Roer door en bedek de springvorm met de kruimels. Druk goed aan om zo een de stevige bodem te creëren voor de no-bake taart. Leg de blaadjes gelatine in een bakje water en laat zo’n 5 minuten weken. Giet de yoghurt in een kom. Pers de limoen uit en verwarm het sap in een pan. Knijp de blaadjes gelatine één voor één uit en doe ze bij het limoensap. Roer na elk blaadje goed door met een garde. Haal de pan van het vuur. Giet het limoensap al roerende bij de yoghurt. Blijf goed roeren, anders krijg je klontjes. Giet vervolgens het yoghurtmengsel op de no-bake koekbodem en zet de springvorm minimaal 2 uur in de koelkast. Verwarm voor het serveren de witte chocolade au-bain-marie. Dit doe je door een pan met heet water op laag vuur te zetten en er een hittebestendige kom of kleinere pan in te hangen. Doe de chocolade in de kom of kleine pan en laat smelten. Roer even door. Haal dan van het vuur en laat even afkoelen, zodat de chocolade weer iets dikker is geworden. Giet de chocolade over de no-bake taart. Bedek de helft met de verse frambozen en verkruimel het achtergehouden koekje ter garnering over de no-bake taart. Versier eventueel met een beetje poedersuiker. Eet smakelijk!

Tips:

  • Versier de taart eens met een laagje frambozenjam!

Print recept